Πρακτικές για την αντιμετώπιση της αδυναμίας ανταπόκρισης των παιδιών σε υλικές απαιτήσεις του σχολείου/διδακτικές επισκέψεις

Πρακτικές για την αντιμετώπιση της αδυναμίας ανταπόκρισης των παιδιών σε υλικές απαιτήσεις του σχολείου/διδακτικές επισκέψεις με πρωτοβουλία του Συλλόγου Διδασκόντων και σε συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις (Δίκτυο για τα Δικαιώματα του παιδιού) και άλλους φορείς.
"Την πρώτη επίσκεψη που πήγαμε...καταρχάς παρουσιάσανε, είχανε μια δράση εδώ η ομάδα από το Δίκτυο για τα δικαιώματα του Παιδιού, η οποία ήταν πάρα πολύ ωραία και η οποία ήταν δωρεάν. Μια άλλη που κάναμε, πήγαμε στο Μουσείο Σύγχρονης Κεραμικής του Ψαρόπουλου, όπου εκεί έχει αναλάβει το πρόγραμμα το ίδρυμα Νιάρχος και είναι δωρεάν. Και είχαμε μόνο το λεωφορείο. Μια επίσκεψη που θα πάμε στο δωδεκανησιακό σπίτι του Δήμου Αθηναίων, εκεί είναι πάλι δωρεάν, έχουμε μόνο το λεωφορείο. Το Μάιο θα έρθουν από το ινστιτούτο Πάνος Μυλωνάς για την κυκλοφοριακή αγωγή εδώ στο σχολείο , είναι δωρεάν. Πήγαμε στο Εθνικό Θέατρο, δεν είχαμε το λεωφορείο πληρώσαμε μόνο το εισιτήριο στο θέατρο. Δηλαδή προσπαθούσαμε να βρούμε έτσι κάπως...Πήγαμε στο Μουσείο των Τρένων, το οποίο και αυτό είναι δωρεάν, ας πούμε, είχαμε μόνο το λεωφορείο τα 4 ευρώ.
"Οι επισκέψεις. Τα ευχαριστούν πάρα πολύ. Ειδικά μου έκανε εντύπωση όταν πήγαμε στο Εθνικό Θέατρο, δεν το είχα ξαναδεί αυτό σε άλλη ομάδα, πρώτον τους εντυπωσίασε το κτίριο μέσα. Δηλαδή μόλις μπήκαν στο κτίριο κοιτούσαν έτσι και δεύτερον, τα ενθουσίασε η παράσταση. Δηλαδή σε όλη την παράσταση ήταν τα παιδιά με ανοιχτό το στόμα. Εγώ ένιωσα συγκίνηση που μπόρεσα...όχι που μπόρεσα, που είχαν αυτήν την εμπειρία. Τα είδες τα παιδιά είχαν...πως να σου πω, τα είχε αρπάξει, τα είχε συνεπάρει. Πιστεύω ότι θα είναι κάτι που θα το θυμούνται. Το βλεπες στην έκφρασή τους, στα ματάκια τους".

Συνεργαζόμενοι φορείς: 
Δίκτυο για τα δικαιώματα του Παιδιού
Νομός υλοποίησης: 
Αττική