Πρακτικές για την αντιμετώπιση οικονομικών ζητημάτων των οικογενειών

Πρακτικές για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων των γονέων σχετικά με σχολικά είδη, σίτιση μαθητών μέσα από πρωτοβουλία του Διευθυντή του σχολείου, του Συλλόγου Διδασκόντων, Συλλόγου Γονέων σε συνεργασία με δημόσιους φορείς.

«…..και κάποια στιγμή με ενημερώνει μία συνάδελφος ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα από το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δωρεάν δεκατιανό που είναι για όλη την χρονιά. Αυτό λειτουργεί από το 2015 τον Οκτώβριο και έχουμε μπει σε αυτό το πρόγραμμα το οποίο συνεχίζει σε δεύτερη φάση, στο οποίο πρέπει να βοηθήσουν και οι γονείς. Γιατί αυτά έρχονται 2-3 φορές την εβδομάδα στην πρώτη φάση και στην δεύτερη 2 φορές και θα πρέπει σε κάποιο υποκατάστημα να πηγαίνεις να παίρνεις τους χυμούς και το φαγητό από κάποιο υποκατάστημα και είχα βάλει ότι θα πηγαίνω εγώ με το αμάξι να τα παίρνω και είχα βρει και ένα γονέα που βοηθάει γιατί 2 φορές την εβδομάδα έφερναν το φαγητό και τρεις φορές έπρεπε να πας να τα πάρεις».
«Κάθε χρόνο εμείς έχουμε την βοήθεια από την Ενορία δηλαδή η Εκκλησία που γνωρίζει και τα παιδιά που πηγαίνουν κατηχητικό και όλα  και μας φέρνουν δωρεάν τετράδια και μολύβια και όλα…. ο ίδιος ο παππάς ήρθε και είπε πόσα παιδιά είναι να τους φέρουμε ένα τετράδιο, ξύστρες, γόμες, ζωγραφικής και τα φέρνει για όλα τα παιδιά και φέρνει 150, τα παιδιά είναι 128, περισσεύουν τα 22 που καλύπτουν τα παιδάκια που μπορεί κάποιο να μην έχει..»

 

Συνεργαζόμενοι φορείς: 
Υπηρεσίες του Δήμου, Υπουργείο Παιδείας,Εκκλησία, Σύλλογος Διδασκόντων, Σύλλογος Γονέων
Νομός υλοποίησης: 
Αττική