Συμμετοχή στον διαγωνισμό της UNICEF «Γράφω και ζωγραφίζω τα δικαιώματά μου», και στη δράση της actionaid, με τίτλο «Αν όλα τα παιδιά πήγαιναν σχολείο, ο κόσμος μας θα ήταν πιο………..».

Συμμετοχή των μαθητών της Ε΄τάξης στη δράση της Αctionaid: 
Η Ε΄ τάξη του σχολείου συμμετείχε στον ετήσιο  διαγωνισμό της UNICEF «Γράφω και ζωγραφίζω τα δικαιώματά μου», με τίτλο «Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου». Δημιούργησε βιβλίο στο οποίο συμπεριέλαβε εικόνες από πραγματικά γεγονότα της επικαιρότητας, που αφορούν καταπάτηση των δικαιωμάτων των παιδιών και ζωγραφιές των μαθητών, που δείχνουν πώς θα ήθελαν να είναι η ζωή αυτών των παιδιών στην πραγματικότητα.

Η Ε΄ τάξη του σχολείου συμμετείχε στη δράση της Actionaid, με τίτλο «Αν όλα τα παιδιά πήγαιναν σχολείο, ο κόσμος μας θα ήταν πιο………..». Οι μαθητές κλήθηκαν να επιλέξουν ένα επίθετο που να συμπληρώνει την παραπάνω φράση. Η Ε΄τάξη επέλεξε τη λέξη «λαμπερός» για την αφίσα της και το τμήμα του Ολοήμερου  επέλεξε τη λέξη «δίκαιος» και τη στόλισαν.Τις δύο λέξεις τα παιδιά τις έστειλαν στην Αctiοnαid και τις συμπεριέλαβαν στο βίντεο που θα σταλεί στον εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης που θα παραστεί στη συνάντηση των Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβρη.
Το βίντεο μπορεί να το δει κάποιος στον παρακάτω σύνδεσμο:   http://education.actionaid.gr/dunamikoi-ekpaideutikoi/mathitikes-ekstrateies/pagkosmia-evdomada-drasis/
Για να δει κάποιος το βιβλίο σε PDF πατάει στον παρακάτω σύνδεσμο: http://20dim-evosm.thess.sch.gr/wp-content/uploads/2015/06/FINAL_UNICEF.pdf
 

Φορέας ανάπτυξης δραστηριότητας: 
20ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου Θεσσαλονίκης
Συνεργαζόμενοι φορείς: 
Ελληνική Εθνική Επιτροπή "UNICEF". Μη Κυβερνητική Οργάνωση "ACTIONAID". Οι δάσκαλοι και οι μαθητές της Ε΄τάξης του σχολείου.
Είδος αρχείων: 
Άλλο
Είδος υλικού: 
Δράση εντός σχολείου