ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ

Λόγω της ενδημούσας οικονομικής κρίσης, το διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα της φτωχοποίησης μεγάλου μέρους του πληθυσμού αποτελεί μείζον ζήτημα, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί με συλλογικές προσπάθειες. Πλέον όλο και περισσότεροι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με την οικονομική εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
          Το φαινόμενο αυτό συναντάται σε μεγάλο βαθμό και στο Δήμο Θερμαϊκού, όπου πολλοί συνάνθρωποι μας δοκιμάζονται καθημερινά από την ανεργία και την φτώχεια.
          Για το λόγο αυτό λειτουργεί το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο ως πρόγραμμα των υπηρεσιών της Αντιδημαρχίας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Θερμαϊκού.
           Η λειτουργία του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου αποσκοπεί ειδικότερα στην κάλυψη πρωτογενών αναγκών ευπαθών – κοινωνικά και οικονομικά – ατόμων και οικογενειών, με την δωρεάν παροχή προϊόντων και ειδών πρώτης ανάγκης για τη σίτιση και την ένδυση απόρων κατοίκων του Δήμου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώνουν σχετική αίτηση και να την καταθέτουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη στη Ν.Μηχανιώνα, στις κατά τόπους Δημοτικές Κοινότητες Επανομής, Περαίας και Ν.Μηχανιώνας και στην υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Θερμαϊκού που βρίσκεται στην Περαία, Δευκαλίωνος 23. 
 

Στοιχεία επικοινωνίας: 
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2392330104 & 23923 30367. Διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου 16 / 575 00 – Επανομή E-mail: gr.paideias@3025.syzefxis.gov.gr
Νομός υλοποίησης: 
Θεσσαλονίκη
Κατηγορία: 
Κοινωνικές υπηρεσίες
Πλαίσιο φορέα: 
Δημόσιος φορέας
Είδος υποστήριξης: 
Υλικοτεχνικά
Ρούχα
Τρόφιμα / Σίτιση