Διαπολιτισμικό πρόγραμμα «Πες το με κόμιξ» με θέματολογία: (α) την αποδοχή της διαφορετικότητας και (β) την προσφυγική κρίση

 Το έργο “Πες το με κόμικς” πραγματοποιήθηκε στα δύο τμήματα της Ε΄ τάξης του σχολείου από την Μ.Κ.Ο. «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση AddArt, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το έργο υλοποιεί εργαστήρια γνωριμίας / σύστασης ομάδας, εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά εργαστήρια και εργαστήρια αξιολόγησης / ολοκλήρωσης του έργου στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

 

Τα παιδιά δημιούργησαν τα δικά τους σενάρια ανά θεματική ενότητα και τώρα, καλλιτέχνες εικονογράφοι κόμιξ θα δημιουργήσουν 5 θεματικά τεύχη, ένα για κάθε ενότητα, με 5 ιστορίες το καθένα στο εσωτερικό τους, βασισμένοι στα σενάρια και στις οδηγίες που πήραν από τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά των άλλων σχολείων.

Φορέας ανάπτυξης δραστηριότητας: 
8ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης
Συνεργαζόμενοι φορείς: 
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 5 δημόσια δημοτικά σχολεία Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, ένα εκ των οποίων ήταν και το 8ο Αμπελοκήπων, και συγκεκριμένα οι δύο Ε’ τάξεις του σχολείου (Δημοτικό Σχολείο Ταγαράδων, 24ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό, Δημοτικό Σχολείο Ελευθέριου Κορδελιού, 8ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων), Μ.Κ.Ο. «ΑΝΤΙΓΟΝΗ», μη κερδοσκοπική οργάνωση AddArt, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Είδος αρχείων: 
Άλλο
Άλλες πληροφορίες: 
5.000 αντίτυπα τυπώθηκαν και διανεμήθηκαν σε όλους τους μαθητές/ριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα “Πες το με κόμιξ”, στα αντίστοιχα δημοτικά σχολεία της Β. Ελλάδας, σε παιδικές βιβλιοθήκες, σε ιδρύματα παιδιών, σε παιδιατρικά τμήματα νοσοκομείων και σε ορφανοτροφεία στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κινητοποίηση ενάντια στις δυσμενείς διακρίσεις κάθε μορφής.
Είδος υλικού: 
Εκπαιδευτική δραστηριότητα στην τάξη
Δράση εντός σχολείου
Δημιουργίες μαθητών
Υποστηρικτικό υλικό