Παραμέληση

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Η συμμετοχή των μαθητών στα εκπαιδευτικά Προγράμματα του Μουσείου είναι δωρεάν και προαιρετική, ενώ για τους ανήλικους μαθητές απαιτείται η έγγραφη συγκατάθεση των κηδεμόνων τους. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι σχολικές μονάδες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου, στο τηλέφωνο 2132139507.

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Γ' ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Το Συμβούλιοτης Δημοτικής Κοινότητας φροντίζει για: (α) την εκπόνηση νέων έργων, αλλά και τη συντήρηση και λειτουργία των έργων που έχουν εκτελεστεί, (β) την εξέταση γενικών ή ειδικών προβλημάτων που αφορούν την περιφέρειά του, (γ) την αξιοποίηση των τοπικών πόρων της περιοχής του, (δ) την ανάπτυξη της περιφέρειας της Κοινότητας σε πολιτιστικά, πνευματικά, κοινωνικά θέματα, (ε) την μέριμνα για την υγεία, την πρόνοια και την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας είναι όσες έχουν μετεβιβασθεί στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση μέχρι σήμερα με Νόμους, Διατάγματα και Υπουργικές Αποφάσεις και ιδίως, η προστασία και αγωγή της οικογένειας και του παιδιού, η προστασία των ηλικιωμένων, των ατόμων με ειδικές ανάγκες και των οικονομικά αδυνάτων, η κοινωνική κατοικία, η χορήγηση άδειας λειτουργίας Ιδρυμάτων, επιχειρήσεων και κοινωφελούς χαρακτήρα Σωματείων, η εποπτεία τους και η χορήγηση αδειών άσκησης επαγγελμάτων του τομέα κοινωνικής πρόνοιας.

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης παρέχει δωρεάν είδη παντοπωλείου στους απόρους και στα κοινωνικά αποκλεισμένα άτομα, δηλαδή σε όσους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας, ανεργία κλπ. Επίσης, στηρίζει τους οικονομικά αδύνατους μαθητές. Στο Δήμο Θεσσαλονίκης λειτουργεί Συμβουλευτικό Κέντρο Ιατρικής Φροντίδας που απευθύνεται σε άπορους και ανασφάλιστους κατοίκους του Δήμου Θεσσαλονίκης. Επίσης από το Δήμο Θεσσαλονίκης παρέχεται δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου καθώς και μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας από εθελοντές καθηγητές και δασκάλους.

ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Συνεργάζεται με το Δήμο Θεσσαλονίκης και με το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου. Στο άμεσο μέλλον θα λειτουργούν και εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης. Η δράση του πλαισιώνεται από μια δραστήρια Τοπική Ομάδα Εθελοντών και φίλων SOS. Με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ιδιώτες δωρητές το Κέντρο προσφέρει τις υπηρεσίες του σε 180 οικογένειες. Το προσωπικό του Κέντρου αποτελούν: Επιστημονικός Υπεύθυνος, Κοινωνικός λειτουργός, Ψυχολόγος, Παιδοψυχίατρος, Ειδικός Παιδαγωγός, Λογοπεδικός, Εργοθεραπευτής και Γραμματεία.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΦΗΒΟΥ (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.)

Η Τηλεφωνική Συμβουλευτική Υπηρεσία της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2005. Από τον Δεκέμβριο του 2009, η Τηλεφωνική Συμβουλευτική Υπηρεσία της ΕΨΥΠΕ περιλαμβάνει τη «Γραμμή-Σύνδεσμο 801 801 1177» και τη «Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111». Η «Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου» (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.), Επιστημονικό μη κερδοσκοπικό Σωματείο, είναι από τους πρώτους φορείς στην Ελλάδα που από το 1991 συμβάλλει στην Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση και αναπτύσσει δραστηριότητες με τη λειτουργία νέων, πρότυπων υπηρεσιών (Κέντρο Ημέρας, Συ

ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ "ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ"

Η πανελλαδική «Γραμμή 115 25» του «Μαζί για το Παιδί», είναι  μια τηλεφωνική γραμμή βοήθειας που απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς. Λειτουργεί από τον Φεβρουάριο του 2009 και δέχεται πάνω από 6.000 κλήσεις ετησίως. Η πανελλαδική «Γραμμή 115 25» της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» λειτουργεί, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-21:00.
Το προσωπικό της «Γραμμής 115 25» δίνει υπεύθυνες απαντήσεις σε κρίσιμα θέματα όπως: