Επιμόρφωση εκπαιδευτικών

Ειδική Εκπαίδευση

Το specialeducation.gr είναι μια ανεξάρτητη περιοχή βοήθειας και ενημέρωσης σε θέματα ειδικής αγωγής και ένταξης ατόμων με αναπηρία.Παρέχει πληροφορίες για Παράλληλη στήριξη, Πρώιμη παρέμβαση, Συμβουλευτική γονέων  και τη σχετική με την Ειδική Εκπαίδευση Νομοθεσία

Πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

  1. Περιγραφή*: Πρόγραμμα Ετήσιας Εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή

2016 – 2017
Διοργανώνεται από το Κέντρο Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου Αθηνών
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
     Το Κέντρο Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει για δωδέκατο  κατά σειρά έτος, πρόγραμμα ετήσιας εξειδίκευσης στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, με αντικείμενο:

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

  1. Στην προσπάθειά του να παράσχει την καλύτερη δυνατή εκπαιδευτική εμπειρία στους νεαρούς επισκέπτες του, το Εβραϊκό Μουσείο φροντίζει ιδιαίτερα να ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς με κάθε δυνατό τρόπο.

Δάσκαλοι και καθηγητές προτρέπονται να επισκεφθούν το Μουσείο πριν από την επίσκεψη του σχολείου τους ή πριν τη χρήση μουσειοσκευής στο χώρο του σχολείου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους ξεναγούνται στο χώρο του Μουσείου ενώ τους παρέχεται έντυπο και οπτικό υλικό, που θα βοηθήσει στην ενημέρωση των ίδιων και την προετοιμασία των μαθητών τους.

Επιμορφωτικά Σεμινάρια στο Μουσείο Συναισθημάτων

  1. Το Μουσείο Συναισθημάτων οργανώνει και πραγματοποιεί επιμορφωτικά σεμινάρια για ενήλικες, με σκοπό να προσφέρει δημιουργικές διαδρομές στα μονοπάτια της αυτογνωσίας.

Ενθαρρύνοντας μέσα από τη φιλοσοφία του τη συναισθηματική ανάπτυξη  μέσα από το παιχνίδι, την τέχνη, τα παραμύθια και τη σωματική έκφραση φέτος θα συνεχίσει την εξερεύνηση των συναισθημάτων μέσα από τα παραμύθια, την αξιοποίηση της σωματικής έκφρασης για να ανακύψουμε τους χώρους των συναισθημάτων μας και τη χαρά του παιχνιδιού που μας βοηθάει να γνωρίσουμε τον εαυτό μας καλύτερα.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ-ΗΜΕΡΙΔΕΣ για εκπαιδευτικούς (δωρεάν)

Στο πλαίσιο του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ; 2017" το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες διοργανώνουν επιμορφωτικά σεμινάρια και εργαστήρια, μικρής ή μεγάλης διάρκειας, για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φοιτητές, εμψυχωτές ομάδων, στελέχη τοπικών ανθρωπιστικών οργανώσεων και μέλη της τοπικής κοινωνίας (οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώσεις γονέων, στελέχη δημοτικών αρχών, ενώσεις εκπαιδευτικών κ.ά)

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ & ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Απευθύνεται τόσο σε εκπαιδευτικούς (βρεφονηπιοκόμους, προσχολικής αγωγής, νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές), όσο και σε θεατρολόγους, ηθοποιούς, ανθρώπους διαφόρων μορφών τέχνης, αλλά και γενικότερα σε όσους ασκούν ευρύτερους παιδαγωγικούς ρόλους ή ακόμη και ρόλους εμψύχωσης / ηγεσίας / καθοδήγησης και παρότρυνσης.

Ε-LEARNING ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Το Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης εντάχθηκε στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής προσπάθειας που ξεκίνησε το Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών τον Οκτώβριο του 2001, σε συνέχεια της υλοποίησης των προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, (ΕΠΕΑΚ Α΄) εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και Συμπληρωματικής Εκπαίδευσης, υπό την οργάνωση και επίβλεψη του Καθηγητή κ. Π. Ε.

7ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΕΔΙΜ "ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ"

Το θέμα αφορά τη μαθηματική γνώση και τις διδακτικές πρακτικές στο πλαίσιο της διδασκαλίας των μαθηματικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Pages